IN this section


Advent Internaţional consolidează Centrul Medical Unirea prin achiziţia Euroclinic

Find News


Bucureşti, 17 Septembrie 2010 – Centrul Medical Unirea (CMU), o companie controlată de Advent Internaţional, fond global de investiţii de tip private equity, a anunţat astăzi achiziţia Euroclinic Medical Centres (Euroclinic), primul spital generalist privat din România, de la compania de asigurări Eureko. Valoarea tranzacţiei nu a fost facută publică. Tranzacţia este condiţionată de obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei.

Advent a achizitionat 80% din CMU în Februarie 2010, având ca obiectiv dezvoltarea companiei atât prin consolidarea pieţei, cât şi prin creştere organică, pentru a deveni liderul serviciilor medicale private din România pe segmentul de piaţă premium. Achiziţia Euroclinic completează strategic activitatea CMU, adaugându-se astfel serviciilor pre-paid şi de ambulatoriu un spital de proporţii.

Euroclinic deţine atât unul din cele mai mari spitale private din România, cât şi 3 policlinici în Bucureşti, prin intermediul cărora oferă servicii medicale de tip premium. Euroclinic are 325 de salariaţi şi venituri realizate în 2009 de aproximativ 8 milioane euro.

CMU oferă servicii medicale ambulatorii printr-o reţea de 19 policlinici (11 în Bucureşti şi 8 în alte patru oraşe mari din România), servicii spitaliceşti si intervenţii chirurgicale în maternitatea Regina Maria şi în Spitalul Arcul de Triumf. CMU şi-a dezvoltat activitatea pornind de la servicii medicale pre-paid pentru companii şi servicii medicale ambulatorii, la servicii medicale de imagistică (RMN, CT) şi tratamente spitaliceşti.
 
Emma Popa-Radu, Managing Director al Advent Internaţional, cea care a condus tranzacţia, a declarat:
“Achiziţia Euroclinic face parte din strategia noastră de a transforma CMU într-un lider pe piaţa spitalelor din România, o piaţă cu o creştere foarte rapidă. Euroclinic are o experienţă vastă pe această piaţă şi o echipă de doctori şi manageri care, credem noi, vor  contribui la dezvoltarea CMU atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Vom continua să susţinem atât creşterea organică accelerată a CMU, cât şi strategia de achiziţii ce ar putea complementa serviciile CMU şi prezenţa sa la nivel naţional.”
 
Wargha Enayati, fondator şi acţionar al CMU, a declarat:
“Suntem bucuroşi că am reuşit să agreem cu Eureko includerea Euroclinic în grupul CMU. Credem cu tărie că cele două business-uri le vor oferi abonaţilor si pacienţilor noştrii accesul la o reţea unică de servicii medicale de top, atât ambulatorii, cât şi spitaliceşti. Euroclinic are un business spitalicesc excepţional şi aşteptăm cu nerăbdare să începem colaborarea cu noii noştri colegi pentru a ridica ştacheta serviciilor medicale româneşti din punct de vedere al calităţii şi expertizei.”

Advent Internaţional investeşte în sectorul medical de peste 25 de ani, cu investiţii în peste 30 de companii medicale în toată lumea, ce activează în diverse sub-sectoare, incluzând cel al farmaceuticelor, serviciilor medicale şi cel al echipamentelor medicale. În domeniul serviciilor medicale Advent a investit în Median, liderul de piaţă al serviciilor medicale de reabilitare din Germania, în Craegmoor Healthcare, cel mai mare furnizor de servicii medicale de specialitate pentru adulţi din Marea Britanie, cât şi în Casa Reha, un grup de aziluri de bătrâni din Germania.

CMU a beneficiat de serviciile firmei de avocatura RTPR Allen & Overy, in calitate de consultant juridic al acestei tranzacţii.

Contacts


Emma Popa-Radu

Managing Director, Head of Bucharest, Romania

T: +40 21 211 1602
Office details