Regina Maria

 

Search our investment portfolio Regina Maria (fostă Centrul Medical Unirea “CMU”) este cea mai mare reţea de servicii medicale private din România.
 
Regina Maria (fostă Centrul Medical Unirea “CMU”) este cea mai mare reţea de servicii medicale private din România. La achiziţia CMU în anul 2010, viziunea Advent a fost aceea de a transforma compania, prin achiziţii şi creştere organică, dintr-un jucător de top într-un lider de piaţă în domeniul  serviciilor medicale în România.
 
La momentul achiziţei, CMU dispunea de o reţea de 20 de clinici (12 în Bucureşti şi 8 în alte 4 mari oraşe româneşti), oferind servicii medicale ambulatorii şi spitaliceşti, pentru mai bine de 90.000 de persoane – abonaţi şi pacienţi. Unul din punctele forte ale companiei este echipa de management. Aceasta, condusă de fondatorul CMU, Dr. Wargha Enayati, a construit o companie de renume, a oferit servicii de pionierat şi a lansat linii adiţionale, precum imagistică şi maternitate.
 
 “Am urmărit cu admiraţie modul de abordare extrem de profesional al Advent Internaţional, iar perspectiva de a lucra alături de ei ne bucură.  Experienţa Advent în domeniul serviciilor medicale şi capacitatea lor de a pune la dispoziţie resurse internaţionale în plan local, vor fi extrem de valoroase pe masură ce vom continua integrarea noilor achiziţii, deschiderea de noi spitale şi policlinici şi lansarea unor noi servicii medicale. Avem încredere că CMU va fi puternic susţinut de Advent în procesul de extindere.” a declarat Wargha Enayati, Fondatorul CMU.
 
 În 2010, CMU a suferit foarte multe schimbări, dublându-şi atât infrastructura cât şi rezultatele activităţilor derulate. Au fost adăugate trei clinici noi şi s-au început lucrările la alte trei, precum şi la două maternităţi. De asemenea, compania a achiziţionat Euroclinic, numărul patru pe piaţa serviciilor medicale private din România.
 
Realizată la mai puţin de un an de la încheierea tranzacţiei CMU, achiziţia Euroclinic a completat strategic activitatea CMU, adaugându-se astfel serviciilor pre-paid şi de ambulatoriu, un spital de proporţii si un laborator.
 
Toate aceste schimbări au creat cea mai mare reţea de servicii medicale private în România şi au impus alegerea unui nume care va poziţiona grupul în postura de lider în domeniul serviciilor medicale. Pornind de la brandul existent “CMU” şi adăugând atributele unităţii şi excelenţei în domeniul serviciilor medicale, compania a fost redenumită “Regina Maria”.
 
Advent va continua să susţină atât creşterea organică accelerată a CMU, cât şi strategia de achiziţii ce ar putea completa serviciile CMU şi prezenţa sa la nivel naţional.

 

Language


Romanian - English
 

Related Links and downloads


Related Investments


Contact


Emma Popa-Radu

Managing Director, Head of Bucharest, Advent International Romania, Bucharest
T: +40 21 211 1602