Roma Plastik

 

Search our investment portfolioRoma Plastik este unul dintre primii 5 mari producãtori mondiali de benzi pentru canturi de mobilier.

Benzi pentru canturi de mobilier – fâşii produse din PVC sau melaminã, aplicate pe canturile mobilierului – sunt o componentã esenţialã în multe dintre piesele obişnuite de mobilier, de la mese la dulapuri de bucãtãrie. Îmbinarea design-ului, a calitãţii şi a culorii este esenţialã pentru calitatea şi estetica produsului finit.

Roma a început sa produca benzi pentru canturi mobilier în 1996 fiind astãzi leader de piaţã în Turcia, cu un volum de vânzãri în 2006 de 40 milioane euro şi circa 450 de clienti. De asemenea, exportul cãtre Europa, ţãrile învecinate şi zona Golfului Persic reprezintã 40% din valoarea vânzãrilor. Gama largã de produse, cu peste 38 linii de benzi din PVC şi melaminã, este una dintre cele mai dezvoltate din piaţã, susţinutã de înalta calitate a produselor, livrare rapidã şi preţuri competitive. Roma este în acelaşi timp unul dintre puţinii jucãtori europeni care produc ambele tipuri de benzi – atât melaminã, cât şi PVC, aceasta adaugându-se la avantajul sãu competitiv.

Oportunitãţile pentru Roma Plastik constau în consolidarea pieţei. Piaţa europeanã de benzi pentru canturi mobilier este foarte fragmentatã, împarţitã între un numãr redus de producãtori de talie medie si de top, printre care Roma Plastik, şi numeroşi producãtori mici care livreazã produse de acest tip cãtre segmentele inferioare ale pieţei. Barierele de intrare pe piaţa premium sunt mari.

Strategia adoptatã pentru viitor ţinteşte douã direcţii: pe de o parte, focalizarea pe oportunitãţile de creştere organicã puternicã, atât pe piaţa internã cât şi la export, iar pe de alta, continuarea politicii de achiziţii internaţionale. Succesul acestei strategii oferã caştiguri substanţiale, cu o piaţã globalã de desfacere de canturi decorative estimatã la circa 800 milioane euro şi cu o ratã anualã de creştere de aproximativ 5%.

 

 

Language


Romanian - English - Türkçe
 

Related Links and downloads


Related Investments


Contact